Het beste eten voor jouw kind van 2 jaar

kind-en-baby

Wat is het beste eten voor jouw kind van 2 jaar? Het is een veelgestelde vraag door ouders die elke avond weer een gezonde maaltijd op tafel proberen te zetten. Gezond koken en eten lijkt misschien makkelijk, maar is het lang niet altijd. In veel kant-en-klaar maaltijden en geconserveerde producten zit overtollig veel suiker en zout, dat slecht kan zijn voor jezelf en je kind. Voor een kind van 2 jaar is met name vers, gezond en gevarieerd eten belangrijk.

Aandachtspunten voor eten van een kind van 2 jaar

Het is belangrijk voor een tweejarig kind dat hij of zij in aanraking komt het verschillende producten. Het is dus handig rijst, pasta en aardappelen af te wisselen, maar ook te koken met verschillende groenten. Denk ook eens aan minder populaire groenten als pastinaak, pompoen en linzen die juist wel heel gezond zijn. Bij het bereiden van het eten van een kind van 2 jaar moet je extra goed letten op bacterievorming. Listeria en salmonella bacteriën zijn schadelijk voor jou, maar veel gevaarlijker voor een jong kind. Je maaltijd moet dus wel aan een aantal factoren voldoen, ondanks het feit dat je kind van 2 jaar steeds vaker met de rest kan mee eten.

Hulpmiddelen voor lekkere maaltijden voor tweejarigen

Gelukkig zijn er tal van kookboeken en apps, die je tegenwoordig kunnen adviseren bij het koken van verse maaltijden. Ook kun je online boodschappen bestellen om te zorgen dat je altijd verse ingrediënten in huis hebt. Mocht je weinig tijd hebben om verantwoorde maaltijden te koken met een focus op het eten dat goed is voor een kind van 2 jaar, dan zijn er ook verschillende bedrijven die je hierin kunnen ondersteunen. Het gebruikmaken van zo’n service is een goede, gezonde en verantwoorde investering in de ontwikkeling van jouw kind van 2 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *